فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی و کتابخانه مرکزی ارومیه؛
نشست کتاب خوان تخصصی حضرت فاطمه(س) برگزار شد
با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی و کتابخانه مرکزی ارومیه؛
نشست کتابخوان تخصصی حضرت فاطمه(س) برگزار شد
نشست کتابخوان تخصصی حضرت فاطمه(س) با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی و کتابخانه مرکزی ارومیه ویژه طلاب و مدرسان حوزه علمیه خواهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی، نشست کتابخوان تخصصی حضرت فاطمه(س) با حضور طلاب و مدرسان حوزه علمیه خواهران و به میزبانی کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.
در این نشست، کتابهایی پیرامون زندگی و شخصیت حضرت فاطمه(س) معرفی شد.
شفیعه محشر
کتاب «شفیعه محشر» توسط زهرا فتحی، مدرس حوزه علمیه معرفی شد.
فتحی گفت: کتاب شفیعهی محشر یا مظلومه پیامبر، نوشته محمدحسین دشتی، کتابی رواییست که در 16 باب نگاشته شده و تمام مطالب خود را از منابع مستند اهل سنت و تشیع اخذ کرده است.
باب اول این کتاب به به مباحث قبل از خلقت آدم می پردازد و روشن میکند که نور ائمهی اطهار قبل از خلقت موجودات زمینی خلق گشته و چنین است که میتوان ارج و قرب 14 معصوم را در نزد خداوند درک کرد.
در بابهای بعدی نیز به ازدواج پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س)، ولادت حضرت فاطمه(س)، ازدواج حضرت علی(ع)و حضرت فاطمه(س)، اسامی مبارک آن حضرت، مقام آن حضرت در قرآن کریم، و به طور کلی زندگی و شخصیت حضرت فاطمه(س) و مبارزات و فداکاریهای ایشان در راه اسلام و امامت پرداخته میشود.
فاطمه زهرا «ع»
کتاب دوم با نام «فاطمه زهرا(ع)» توسط فریبا چناخچی، مدرس حوزه علمیه معرفی شد.
چناخچی کتاب را اینگونه معرفی کرد: این کتاب توسط یکی از عالمان سنی مذهب کشور مصر با نام «توفیق ابوعلم» نوشته شده و بهوسیله علیاکبر صادقی ترجمه گردیده است.
این کتاب با معرفی والدین حضرت فاطمه(س) آغاز میگردد و نکته قابل توجه در این بخش، معرفی شخصیت والای حضرت خدیجه(س) است. نویسنده صفحاتی را به معرفی منزلت مادر حضرت زهرا(س) اختصاص داده و تأثیر ایشان را در گسترش دین اسلام تبیین کرده است. زنی که با وجود ثروت و اصالت کمنظیر خانوادگی با تمایل قلبی خود با پیامبر اکرم(ص) ازدواج کرد و تمام اعتبار و ثروت خود را در راه دین مبین اسلام فدا نمود.
در فصلهای بعدی این کتاب، منزلت حضرت فاطمه(س) مورد بررسی قرار میگیرد و روایات بیشماری از مقام ایشان در نزد پیامبر و حضرت علی(ع) نقل میگردد. مقام آن حضرت تا به حدی بود که فرشتگان الهی نیز بر ایشان ظاهر شده و با ایشان گفتوگو میکردند و چنین است که حضرت پیامبر(ص) فرموده اند که «هر کس فاطمه(س) را بشناسد، منزلت شب قدر را درخواهد یافت.»
با نور فاطمه هدایت شدم
در ادامه نرگس قزلباش، طلبه حوزه علمیه به معرفی کتاب «با نور فاطمه هدایت شدم» پرداخت.
قزلباش در توضیح این کتاب اظهار داشت: کتاب خواندنی «با نور فاطمه هدایت شدم»، داستان شورانگیز هدایت یافتن دانشمندى حقوقدان از اهالى سودان به مذهب شیعه جعفرى را به تصویر مى کشد که توسط حسین محفوظی ترجمه شده است.
عبد المنعم حسن سودانی نویسنده این کتاب درباره چگونگی هدایت خود می گوید: روزی داستان خشم فاطمه(س) بر ابوبکر و قضیه فدک را شنیدم و همین کنجکاوی من را برانگیخت و به دنبال این موضوع رفتم و همین موضوع منجر به هدایت من شد.
به طور کلی، این کتاب سیر تاریخی زندگی حضرت زهرا(س) را مد نظر داشته و در همین راستا به تبیین حوادث تاریخی آن دوران، چون رسالت حضرت محمد(ص)، خلافت خلفای راشدین، امامت حضرت علی(ع)، جنگ جمل، وقایع کربلا و غیره پرداخته است.»
فاطمه فاطمه است
در ادامه نشست، فاطمه رضازاده، طلبه حوزه علمیه کتاب «فاطمه فاطمه است» را معرفی کرد.
وی گفت: در این کتاب که توسط علی شریعتی نگاشته شده، علاوه بر تبیین زندگی حضرت فاطمه(س)، مباحث ارزشمندی در باب شخصیت و انسانیت آن حضرت آمده است. ایشان به عنوان، دختری نمونه، همسری نمونه و مادری بیبدیل وظایف انسانی خود را در برابر خانوادهی خود انجام دادهاند و در عین حال نیز در متن جامعه آن روز زنی جسور و مبارز به حساب میآمدند.
دکتر شریعتی در این کتاب میگوید زن در جامعه غربی ابزاری بیش نیست و حتی آن زنهایی که اهل مطالعه و علم هستند نمیتوانند الگوی ما باشند. او میخواهد زنان ایرانی فاطمهوار زندگی کنند. میخواهد زنان ایرانی به عشق فاطمه به زن بودن و مادر بودن و دختر بودن خود افتخار کنند.
سیرت و فضائل حضرت زهرا(س)
سپس مرضیه اکبرزاده به معرفی کتاب «سیرت و فضائل حضرت زهرا(س)» پرداخت.
وی گفت: این کتاب که توسط علامه حسنی آملی نوشته شده است به بررسی و شرح فضائل حضرت زهرا(س) در قرآن و احادیث می پردازد. در این کتاب سعی شده است تا با بهره گیری از آیات و روایات مستند، خصایص و فضیلتهای آن حضرت برشمرده گردد، از همین رو سراسر کتاب از نقل احادیث و روایتهای معصومین آکنده است.
سرمه سعادت: سیما و سلوک قرآنی حضرت فاطمه(ع)
کتاب آخر با نام «سرمه سعادت» توسط زهرا نسرین شندی، طلبه حوزه علمیه معرفی شد.
شندی درباره کتاب گفت: این کتاب در سه فصل و توسط حسین اسحاقی نوشته شده و شخصیت حضرت فاطمه(س) را از دیدگاه قرآن بررسی میکند.
نویسنده در فصل اول سعی داشته است با بهرهگیری از آیات قرآن، مخاطب را به تدبر و تأمل در قرآن دعوت کند و فصلهای بعدی نیز به بررسی سورههایی اختصاص مییابد که دربارهی منزلت آن حضرت و زنان مؤمن نازل شده اند.»
در پایان نشست از افراد معرفی کننده کتاب با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
